Makelaardij en Twitter - Een perfect huwelijk

Geplaatst op 26 maart 2010

Wij van @miljoenhuizen vinden Twitter ook fantastisch. NVM makelaar @hoks vroeg onlangs Makelaar 2.0 trainer @jandor ten huwelijk.... via twitter. Wij feliciteren bij deze @jandor en @hoks. Han Tuttel van De Scherpe Pen doet verslag.

De makelaardij is een traditioneel bolwerk, conservatief en met weinig verandering. Twitter zien we elke dag wel ergens genoemd worden. Het is dynamisch, snel, jong en vol met verandering. In eerste instantie gaan die twee niet echt samen, zou je zeggen. Ik zal hier beschrijven dat het een perfect huwelijk is, letterlijk.

Afgelopen donderdag (18 maart) had ik het genoegen aanwezig te zijn op #tweist, een twitterborrel te Zeist. Dit vond plaats op het makelaarskantoor van René Hoksbergen die al ruim 20 jaar NVM makelaar is. Daarnaast was Jannetta Dorsman betrokken bij de organisatie, zij is onder andere een trainer van het NVM SOM mbt makelaar 2.0.

Daar begint de integratie van twitter en de makelaardij al. Maar er is meer.
Twitter is een communicatiemiddel. Meer niet. De kracht en tegelijkertijd complexiteit van twitter is de verscheidenheid waarmee twitter als communicatiekanaal ingezet kan worden. Vaak leidt dat tot onwetenheid of angst om zelf te gaan twitteren.

Een betere integratie dan deze tweet met de makelaardij kan ik me niet voorstellen!

 

Rene Hoksbergen doet huwelijksaanzoek via twitter tijdens #tweist

 

Het aanzoek van René Hoksbergen tijdens de twitterborrel #tweist

 

Het aanzoek kwam niet alleen rechtstreeks binnen bij Jannetta Dorsman (@jandor), maar was ook te zien voor alle aanwezig op de twitterfountain! Helaas is daar geen foto van.

Zodra het besef er bij @jandor was dat het echt waar was, zij werd op deze gepaste wijze echt ten huwelijk gevraagd, was dit haar eerste reactie:


De eerste reactie van Jannetta Dorsman op het aanzoek...

 

Uiteraard gevolgd door ‘het’ antwoord….
Maar ook dat ging niet op de klassieke wijze, je raad het al!

 

 

De reactie op het twitter-aanzoek werd getweet

 

 

De reactie op het twaanzoek van @hoks werd uiteraard per tweet verstuurd

 


Het is fantastisch om dit mee te mogen maken. Alle aanwezigen van #tweist waren erg onder de indruk van deze gepaste en originele manier waarop René Hoksbergen zijn aanstaande vrouw ten huwelijk vroeg.

Janetta Dorsman heeft Rene Hoksbergen haar JA-woord gegeven

Jannetta & René, De Scherpe Pen wenst jullie veel geluk en voorspoed met jullie twuwelijk! Een prefect huwelijk, twitter en de makelaardij.
(jammer dat er zo weinig makelaars zijn die het nut van communicatie via onder andere twitter nog niet inzien).

Terug naar overzicht