Miljoenhuizen introduceert video Captcha

Geplaatst op 5 februari 2010

U zult het ook wel kennen, forums gevuld met spam. Deze zogenaamde comment spammers worden steeds beter, en braken het bekende ReCaptcha. Daarom gebruiken wij nu VideoCaptcha!

Het ReCaptcha systeem wordt steeds breder toegepast. In een image worden 2 engelstalige woorden gedisplayed. Deze moet u overtypen. U hoeft er slechts 1 goed te hebben om uw comment te mogen posten.

 

Doordat het zo wijdverbreid is, is het voor spammers erg profijtelijk om juist dat systeem te breken, en dat gebeurt dus ook steeds vaker. Steeds meer spam stroomde binnen, en om die reden zijn wij op een ander systeem overgestapt.

 

Het is een eenvoudige vorm van een Video Captcha. Eenvoudig omdat wij in de Video uitleggen wat het woord is dat ingetypt moet worden. Dat is namelijk dat datum in mm-dd formaat. En aangezien de vraag altijd hetzelfde is , is dat op zich niet zo moeilijk om te breken.

 

Maar omdat onze VideoCaptcha niet meel wordt toegepast kan het niet voor spammers niet uit om het te breken, het ontbreekt aan de, zoals ze dat noemen, economy of scale.

 

Om die reden verwachten we dat we deze Video Captcha nog lang kunnen toepassen. En we hebben een leuke primeur, de eerste Video Captcha van..... Nederland (misschien?)

 

Probeer het uit, laat je comment achter!

Terug naar overzicht