FF een woning scannen: QR codes

Geplaatst op 5 september 2009

Een in Japan ontwikkelde techniek maakt het nog makkelijker om langs woningen te lopen en direct informatie op te vragen; ingewikkelde URLs zijn niet meer nodig.

Steeds meer en meer Nederlanders maken gebruik van internet op hun mobiel. De voordelen daarvan zijn duidelijk, maar ook de nadelen. Het zicht op het schermpje is aanzienlijker minder dan binnen achter je PC. Met een scherm van 480x320 pixels of kleiner kun je nauwelijks een kwart van een gewone internet pagina zien. De capaciteit van de processor is klein waardoor de mobiel traag is. En het intypen van een stuk tekst is lastig bij het ontbreken van een normaal formaat toetsenbord.

Toch worden voor al deze problemen steeds meer oplossingen gepresenteerd, waarbij Apple met de Iphone het voortouw hebben genomen. Een oplossing voor het probleem van urls intikken is via QR codes. QR codes geven woningen echter een fantastische kans, zo liet een makelaar in Wisconsin zien.

Door een QR code aan het 'Te koop'  bord toe te voegen kan een voorbijganger snel toegang krijgen tot informatie over het huis, zónder aan te hoeven bellen. Hij scant de QR code, die een URL bevat met alle informatie over de woning. Met drie klikken is hij daar, en een GPS is niet noodzakelijk.

Winconsin house in QR code

 

 Persoonlijk denk ik dat het handig zou zijn om onder de code ook een short url te plaatsen. De short url van de woning hierboven is http://p8t.ch/yrrt2 , dat is nog net in te typen. Je kunt niet van iedereen verwachten dat ze met een QR code scanner op hun telefoon rondlopen.

 Voor hen die dit even willen uitproberen. Het bedrijf Quickmark heeft een gratis QR code scanner uitgebracht die voor verschillende mobiele platformen (waaronder Iphone) beschikbaar is. Ik ben benieuwd naar de eerste woning met een QR code!

 

Terug naar overzicht