Miljoenhuizen.mobi op je telefoon

Geplaatst op 28 augustus 2009

Steeds meer gebruiken mensen de mobiele telefoon of smartphone om informatie te zoeken, en dus ook voor het zoeken naar woningen.

Hiervoor heeft miljoenhuizen een toepasselijke domeinnaam: http://miljoenhuizen.mobi. Op elke telefoon ziet het er natuurlijk iets anders uit, maar het gemeenschappelijke element is dat het simpel is gehouden. Door miljoenhuizen.mobi kunt u door de straat lopen waar u graag een woning wilt kopen, en meteen informatie over te koop staande woningen opzoeken. Ook kunt u meteen in het archief kijken voor welke prijs andere woningen in de straat te kopen hebben gestaan. Doordat miljoenhuizen reeds sinds 2005 het archief bijhoudt, staan er nu 1.000.000 woningen in het archief!

Onderstaand ziet u hoe het zoeken gaat op een Iphone met Safari als browser. Het hoofdscherm is simpel, met alleen een zoekbox.

 

hoofdscherm

De meest gebruikelijk zoeken gebeurt op plaats en prijs. Er kan echter ook worden gekozen voor zoeken op adres, of voor het woningarchief.

Nadat men de zoekvelden heeft gevuld, klikt men op 'search'.

 

 

Om de details van een woning te bekijken klik je op de foto. Vervolgens komt dat het scherm met de detail gegevens van de woning.

 

Detail pagina

 

Om nader een ander huis te gaan hoef je niet terug te keren naar het resultatenscherm. Door op 'Next >>' te klikken ga je gelijk door naar het volgende huis.

Ondertussen gaan de ontwikkelingen op het gebied van internet en mobiele telefoons steeds verder. Een voorbeeld hiervan is het zogenaamde augmented reality. Layar is een Nederlands bedrijf dat een applicatie heeft gemaakt waarin het beeld van de camera wordt gemengd met punten die objecten in de omgeving representeren. Hierdoor kun je door een straat lopen en zelfs precies zien in welke richting je moet kijken om het huis te vinden dat je zoekt. Hierover binnenkort meer!

Terug naar overzicht