Franchisegever Remax Nederland failliet

Geplaatst op 28 oktober 2009

Afgelopen donderdag is White Hill Franchise, de franchise organisatie van Re/Max in Nederland, op de fles gegaan. De franchise wordt nu overgenomen door De Eland BV van Gerard van den Heuvel

Remax Nederland is absoluut niet failliet, en als u dat schrijft dan berokkent u Re/Max schade, zo vertelt de nieuwe franchisegever Gerard van den Heuvel aan Miljoenhuizen.nl. Hij is woedend op de Stentor waar dat eerder werd geschreven.

Doordat het Franchise recht voor Re/max in Nederland nog voor het faillisement van White Hill Franchines is overgegaan de  De Eland B.V. van Gerard van den Heuvel kan inderdaad strict genomen niet gezegd worden dat Re/Max in Nederland failiet is gegaan.

De aangesloten zelfstandige makelaars (in Nederland heeft Re/Max 42 vestigingen) moeten betalen voor hun licentie. Als gevolg van de dramatische situatie op de woningmarkt kon een aantal echter niet aan de verplichtingen voldoen. White Hill kon daardoor 200.000 euro aan vorderingen niet verzilveren, zegt curator mr. Robbert Vriezen. Er komen ca. 10 medewerkers op straat te staan

Voor de Re/Max makelaars en de huizenverkopers verandert in principe niks. Ze zullen het hetzelfde systeem blijven gebruiken om hun woningen in het systeem van Re/Max bij te houden. Re/Max woningen verschijnen ook op Miljoenhuizen.nl, naar verwachting zal ook dit gewoon doorgaan.

Nieuwe directeur Gerard van den Heuvel is sowieso goed bekend met de organisatie. Hij was al vanaf 2002 aandeelhouder in White Hill Franchise en trok zich in 2006 terug. Daarna stortte hij zich op zijn bedrijf Busiop, dat actief is in de zakelijke dienstverlening. Nu is hij dus weer terug.

Hij kan nu nog niets zeggen over beleidswijzigingen van Re/Max maar vertelt ons dat deze dit jaar nog bekend zullen worden.

Referentie: De Stentor

Terug naar overzicht