Woonsite Dimo.nl maakt doorstart

Geplaatst op 13 februari 2009

Miljoenhuizen sprak met woonsite dimo.nl over de doorstart van deze site waarvan deze week het faillissement werd aangevraagd. Dimo is de eerste woonsite die het onderspit delft ten gevolge van de crisis op de woningmarkt en de toenemende concurrentie van nieuwe woonsites.

Dimo.nl was in het begin van deze eeuw één van de eerste woonsites naast funda.nl en woonkrant.nl en kon zich toen met recht de grootste onafhankelijke woonsite noemen. Nadat in 2005 zoekmachines als miljoenhuizen.nl en zoekallehuizen.nl het licht zagen kregen sites die niet het complete aanbod konden laten zien het steeds moeilijker. Op de index van woonnieuws.nl zakte dimo naar plaats 11 van grootste woonsites. Huislijn.nl is in werkelijkheid de grootste onafhankelijke site. Alleen  groter zijn funda en jaap. funda.nl is van NVM/Wegener en jaap.nl behoort tot de DSB-bank.

Edmond van der Sande, tevens eigenaar van Van Der Sande Makelaardij te Breda, vertelde miljoenhuizen dat er op dit moment gesprekken plaatsvinden over een doorstart, en dat hierover maandag of dinsdag uitsluitsel komt. Er zullen geen ontslagen vallen, waar wel zal er een ander business model komen. Welk model dat is kon hij nog niet met ons delen. Na het eerdere nieuws deze week over het faillisement is hij door een aantal partijen benaderd die denken dat samenwerking met het merk Dimo toekomst heeft.

Te verwachten is dat de malaise op de woonmarkt meer slachtoffers zal eisen. Er zijn maar liefst 4 sites met een marktaandeel van ver onder de 10% waarin de afgelopen jaren miljoenen gestoken zijn: jaap.nl (gekocht door DSB), zah.nl (gekocht door Rabobank), moviq.nl (door Rabo naast zah gezet) en brixter.nl (het mislukte nieuwe initiatief van De Telegraaf waarmee woonkrant.nl de nek om werd gedraaid)

 

Terug naar overzicht